espressomachine

Verslaving hebben aan lattes en andere espressodranken in deze tijd van thuisisolatie kan moeilijk zijn als je thuis niet de juiste apparatuur hebt om ze zelf te maken. En niet iedereen is bereid om een ​​diepe duik te nemen in de wereld van het maken van espresso en meteen duizend dollar te laten vallen voor een goede setup. (Ja, dat bedrag wordt voor sommigen als “instapniveau” beschouwd.)

De wijzigingen:

wijzigingen

Portafilter mand

Het eerste ding is om een ​​niet-onder druk staande filtermand van een derde partij te kopen in de maat van 51 mm, de maat van de filterhouder die door de Dedica wordt gebruikt. De industriestandaard is 58 mm, dus dit is een ietwat kleine en ongebruikelijke maat, hoewel zeker niet onhandelbaar. Het verwisselen van filterhoudermanden is meestal eenvoudig genoeg, maar om deze goed te laten passen, moet u de Philips-schroef losdraaien de onderkant van de filterhouder van de Dedica en verwijder het binnenste plastic inzetstuk dat de espresso naar de twee sproeikoppen eronder leidt, anders past de nieuwe mand niet ver genoeg. Het lijkt hierop:

Sommige mensen kiezen ervoor om de bovenkant van dat inzetstuk gewoon af te knippen zodat het erin kan blijven zitten, wat het voordeel biedt dat het eerder genoemde schroefgat bedekt blijft, zodat espresso er niet uit druppelt. Dat brengt ons echter meteen in het “garantie-einde” -gebied, dus houd daar rekening mee.

Slijper

Zodra je overschakelt naar een mand zonder druk, moet je een koffiemolen hebben om goede resultaten te krijgen. Dat is gewoon zoals het is: ik schreef onlangs over de Baratza Sette 270, een van de beste slijpmachines op instapniveau – wat wederom een ​​ietwat losse term is, aangezien hij $ 399 nieuw kost. De aard van espresso verhindert dat u overgegooide koffie uitgeeft of op potniveaus drukt om eersteklas resultaten te krijgen.

Als je het goed vindt om een ​​handmatige molen te gebruiken, zijn er enkele modellen op de markt die zijn ontworpen om voor espresso te werken, zoals de Lideo E-T ($ 195), de Kinu M47 Phoenix ($ 199) of de Comandante C40 ($ 250). Je gaat hoe dan ook nog steeds een aardige cent betalen, maar een handmatige grinder geeft je tenminste iets van een “budget” -optie.

zonder druk

Ga bodemloos

Een ding dat veel mensen doen nadat ze zijn overgeschakeld op drukloos, is eigenlijk de onderkant van hun Dedica-filterhouder afsnijden – met zoiets als een Dremel of ijzerzaag, gevolgd door het schuren van de metalen randen – om de bodem van de mand bloot te leggen. Dit wordt een “bodemloze” of “naakte” portafilter genoemd.

Stoomstaf

De Dedica is uitgerust met wat een panarello wordt genoemd, een metalen buisachtige bevestiging voor het stoompijpje dat, nogmaals, probeert de techniek uit de vergelijking te halen, zodat je melk kunt opschuimen zonder er al te veel over na te denken.

Discussion

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *